10 Veelgestelde vragen over tattoo verwijderen

Wij proberen u een antwoord te geven op veelgestelde vragen over het weglaseren van een tatoeage of PMU. Indien u toch nog een vraag heeft kan u terecht bij De Huidkliniek voor meer info. 

De laser stuurt energie in de huid die voorbij de bovenste huidlaag doordringt en de dermale laag bereikt, waar de tatoeage-inktdeeltjes zitten. De laserenergie breekt de inktdeeltjes af in meerdere kleinere stukjes. Zodra de inktdeeltjes in de huid zijn afgebroken, gaat het lymfestelsel aan de slag om de inkt op natuurlijke wijze te verwijderen. Het verwijderen van een tatoeage kan een lang proces zijn, maar de beste apparatuur en technieken zullen niet alleen het proces aanzienlijk versnellen, maar ook aangenamer en beter beheersbaar maken.

Lokale plaatselijke verdoving kan voorafgaand aan de behandeling worden toegepast, maar is niet noodzakelijk.

De behandeling kan gevoelig of zelfs pijnlijk zijn. Deze ervaring verschilt echter van persoon tot persoon. Het voelt aan alsof iemand met een elastiekje tegen uw huid aanslaat of als korte speldenprikjes in uw huid.  

De pijn nadien is echter kortdurend, maximaal een kwartier. Wanneer een groter gebied wordt behandeld lijkt de pijn na de behandeling op zonnebrand en dat gevoel kan soms enkele uren aanhouden.

Doordat De Huidkliniek beschikt over een hoogkwalitatieve laser met verschillende golflengtes kunnen praktisch alle tattoos verwijderd worden. Het kleur van uw tattoo bepaalt wel deels het resultaat.

Donkergekleurde (zwart, bruin, donkerblauw) tatoeages reageren het best op de lasertechniek. Bij rode, oranje, roze, lichtblauwe en groene tatoeages is het resultaat meer variabel. Gele en witte tatoeages kunnen we helaas niet behandelen.

De pijn nadien is echter kortdurend, maximaal een kwartier. Wanneer een groter gebied wordt behandeld lijkt de pijn na de behandeling op zonnebrand en dat gevoel kan soms enkele uren aanhouden.

Lasertherapie is de beste manier om een tatoeage te laten verwijderen en de gebruikte technologie speelt een grote rol. Q-switch lasers worden beschouwd als de meest superieure in deze categorie. De Fotona-laser heeft zowel Q-switchtechnologie als een hybride technologie die de hoge energiecapaciteiten van nanoseconde-lasers combineert met de ultrakorte pulspiekvermogens van traditionele picoseconde-lasers. Veel patiënten zoeken een pure picolaser voor het verwijderen van tatoeages; de Fotona Starwalker biedt het beste van al deze technologieën in 1 toestel, met als gevolg superieure resultaten. De innovatieve technologie zorgt ervoor dat dieper gepigmenteerde tatoeages kunnen worden bereikt en verwijderd, zodat patiënten betere resultaten hebben, zelfs in een enkele sessie. De laserstraal zorgt voor meer veiligheid omdat de energie gelijkmatig over het behandelde gebied wordt verdeeld. Huidbeschadiging wordt geminimaliseerd en het risico op bloedingen, weefselbeschadiging en textuurveranderingen in de huid wordt verminderd.  Tevens hebben we een extra fase in onze tatoeageverwijdering die het uniek maakt. Een extra gepatenteerd behandelingsstadium (Fotona FracTAT® ) versnelt het herstel en kan zelfs de meest hardnekkige tatoeages beter verwijderen.

  • Donkergekleurde (zwart, bruin, donkerblauw) tatoeages reageren het best.
  • Bij rode, oranje, roze, lichtblauwe en groene tatoeages is het resultaat meer variabel.
  • Gele en en witte tatoeages kunnen niet behandeld worden.

Voor het verwijderen van een tatoeages zijn gemiddeld tussen de 3 en 9 behandelingen nodig met een interval van minstens 6 weken. 
Voor verwijderen permanente make-up zijn meestal minder behandelingen nodig, gemiddeld tussen de 3 en 5 met een interval van minstens 6 weken.

Radiotherapiemarkeringdpunten en niet professionele tatoeages klaren meestal sneller op. Voor erg hardnekkige of diepe tattoeages kunnen wij een extra gepatenteerde techniek gebruiken, namelijk de FracTAT® procedure.

Over het aantal sessies kunnen wij helaas geen garantie over geven. Het aantal behandelingen is namelijk afhankelijk van een aantal factoren zoals; de diepte van de tatoeage, de hoeveelheid inkt die gebruikt is, de locatie van de tattoo, de kleuren van de inkt, het huidtype en het individuele lymfesysteem.

Nee, er ontstaat geen haarverlies tijdens het verwijderen van permanente make up op de wenkbrauwen. StarWalker werkt op basis van een akoestische reactie in de huid, hierdoor vindt geen warmte ontwikkeling meer plaats in het huidoppervlak. De FDA heeft mede hierdoor de StarWalker goedgekeurd en het meest geschikt bevonden voor het veilig verwijderen van permanente make-up.

De meest voorkomende vragen om permanente make-up te verwijderen zijn

  • verkeerde plaatsing
  • verkleuring : grijs-blauw of rood, roze, oranje tinten.

Bij het verwijderen van rode, roze of oranje tinten kan de tattoo eerst donker verkleuren. Dit gebeurt wanneer de inkten ijzeroxide of titaniumdioxide bevatten.  Enkel weken later zal een tweede sessie gebeuren en zal de donkere verkleuring snel verdwijnen.

Rond de oogleden wordt soms milde zwelling gezien nadien.

Na de behandeling kunnen milde zwelling, roodheid en blauwe plekken verschijnen.  Dit is meestal van kortdurende aard.

Het is verboden aan schoonheidsspecialistes  of tatoeëerders om tattoos te verwijderen met laser. Het verwijderen van een tatoeage met behulp van een laser is een geneeskundige ingreep en is voorbehouden voor artsenpraktijken. (artikelen 9 tot 16 wet van 23 mei 2013). 

Wegens de complicaties die kunnen optreden steunen wij deze wet.

tattoo verwijderen
tatoeage verwijderen
tattoo verwijderen
tattoo verwijderen
Scroll to Top